Een makkelijk en lekker pasta recept. Nadat ik een keer bij een Italiaan een heerlijk pasta marinara gegeten had ben ik op zoek gegaan naar recepten. Een combonatie van die recepten is dit recept geworden. Bij ons in huis is het één van de favorieten!
Pasta marinara
Ingrediënten:
Spagettini
Olijfolie
1 ui,
1 Wortel
stengel bleekselderij
150 ml droge witte wijn,
1 grote (400gr) Vleestomaat
(verse) peterselie
Laurierblaadje
Venkel (bijv. Venkel kruidenthee
½ blokje visbouillon
375 gr zeevruchten (meer mag natuurlijk ook!)
Bereiding:
– Fruit de fijngesneden ui en knoflook in olijfolie.
– Voeg de fijngesneden wortel en bleekselderij en de ontvelde en fijngesneden tomaat toe, even meebakken.
– Doe het laurierblad, witte wijn, het bouillonblokje, venkel en laurierblad bij de groenten en laten pruttelen, zodat de tomaat fijn wordt.
– Gemengde zeevruchten toevoegen even laten mee trekken. Af en toe roeren, voeg eventueel nog wat water toe.
Kook de pasta , ik gebruik bij deze saus meestal fijne pasta, spagettini, maar andere pasta smaakt natuurlijk ook. Meng de pasta naar wens in de pan of op je bord met de saus.
De finishing touch:
Flink wat olijfolie in een schaaltje, daarin 2 teentjes knoflook persen en de fijngeknipte peterselie. Doe de olie op je bord over de pasta. Maakt het af!